click here for info imp source serial number maya 2017 autocad 2017 download full version he has a good point chief architect mac os edition product key and serial number adobe acrobat xi pro
discover this info here 10 pro download win 10 pro price how much is an windows xp license
sales microsoft office autodesk autocad civil 3d 2015 like it code chief architect autodesk autocad lt 2011 pc download

 
Sagnet om Guovžageađge/Bjørnesteinen

På fjellpartiet Čiesti på sjøsiden av riksvegen, øst for kulturminneområdet, finnes en stor steinblokk som på folkemunne kalles Bjørnesteinen – Guovžageađge på samisk. Steinen står skråstilt over en annen stein, og er til forveksling lik en bjørn som skuer ut over fjorden.

Et sagn knyttet til Bjørnesteinen forteller at folk på Mortensnes en gang tok til seg en bjørnunge. Bjørnen fikk melk av ei tispe, var ungenes lekekamerat, og ble etter hvert helt tam. En ond noaide som bodde på sørsida av fjorden mislikte at bjørnen levde med mennesker. På denne tiden var det tøffe tider med hungersnød og sult, og offerplassen ble mye brukt. En gang da folk var samlet rundt offerringen, og bjørnen var sammen med dem, kom en ravn flygende over fra andre siden av fjorden. Den slo seg ned blant de som ofret like ved der bjørnen satt. Straks ravnen satte seg ned ble den omgjort til en noaide. Ravnen henvendte seg til bjørnen og sa at fordi den var blitt glad i mennesker skulle den bli til stein. Og slik gikk det. Bjørnesteinen står der den dag i dag og skuer ut over Varangerfjorden.


SámegilliiEnglish 
Tilbake Tips en venn!